"КОГА МОЌТА НА ЉУБОВТА ЌЕ ЈА ЗАМЕНИ ЉУБОВТА ЗА МОЌ, ЧОВЕКОТ ЌЕ ИМА НОВО ИМЕ: БОГ." - ШРИ ЧИНМОЈ

Папата Павле VI

 Од Папата Павле VI до Шри Чинмој

„Овој наш состанок беше најсуштински. Вашата и мојата порака се исти. Кога двајцата ќе заминеме од овој свет, Вие и јас, ќе се сретнеме заедно.“
22 март 1972 година
Средба во Ватикан

„Сакам да Ви кажам дека сум навистина горд на Вашето служење во Обединетите нации.“
27 јуни 1973 година
Средба во Ватикан

Од Шри Чинмој до Папата Пaвлe VI

„Сомилост-Височина“

„Татко, ги сакаме твоите очи на блескава светлина.
Татко, го сакаме твоето срце на Сомилост-Височина.
Твојата душа го подржува љубов-плачот за мир на земјата.
Ги благословуваш нашите слаби срца со сигурност-раѓање.
Во тебе светските часови на бездишна жед се угасени.
Во тебе високото совршенство-дрво на Обединетите нации цвета.“